UA RU

Допомога на зимовий період: хто з пенсіонерів отримає гроші від Червоного Хреста у жовтні

Восени стартують масштабні програми допомоги, що покликані полегшити фінансове навантаження на громадян, які найбільше постраждали від війни

Фото: Unsplash

Червоний Хрест виділяє допомогу пенсіонерам

Фото: Unsplash

З середини жовтня в дев'яти областях України стартує спеціальна програма підтримки населення. Інформацію щодо пільгових категорій, які підпадають під дію програми, буде оголошено після 15 жовтня.

Про те, як отримати допомогу пенсіонерам, розповіли Факти ICTV.

Щомісяця різні категорії населення отримують підтримку, наприклад, в одному місяці допомогу надають людям з інвалідністю першої групи, а в іншому – внутрішньо переміщеним особам чи тим, чиє майно постраждало від бойових дій. У жовтні в дев’яти областях буде запроваджено зимову програму фінансової допомоги. До неї увійдуть такі області:

  1. Запорізька.
  2. Херсонська.
  3. Сумська.
  4. Донецька.
  5. Чернігівська.
  6. Харківська.
  7. Одеська.
  8. Миколаївська.
  9. Дніпропетровська (Павлоград).

Програма охопить лише певні райони, здебільшого прифронтові та прикордонні громади. Реєстрація розпочнеться у середині жовтня.

Хто отримає допомогу у жовтні

Категорії осіб, які потребують допомоги, визначатимуть місцеві адміністрації, саме вони відповідатимуть за формування списків. Червоний Хрест буде працювати з цими списками, зв'язуючись із людьми для подальшої реєстрації.

Самостійна реєстрація через гарячу лінію або в офісах Червоного Хреста неможлива. Списки будуть формуватись автоматично на підставі даних від органів влади.

Які виплати можуть отримати українці

Фінансова допомога, яка стартує з середини жовтня, коливатиметься в межах 11 600–21 000 грн залежно від кількості членів сім’ї та категорії вразливості. Більш детальну інформацію про виплати оприлюднять ближче до 15 жовтня.

Наразі пенсіонери можуть отримувати лише продуктові набори та засоби гігієни, зателефонувавши на гарячу лінію для уточнення доступної допомоги у їхньому регіоні.

Фінансові програми наразі доступні в окремих громадах Сумської та Харківської областей, що зазнали обстрілів. У Черкаській області допомога надається людям старше 65 років. Внутрішньо переміщені особи в багатьох областях можуть отримати одноразову гуманітарну допомогу.

Продуктові набори видають людям з інвалідністю 1 і 2 груп, а також тим, чиє житло постраждало через бойові дії. Члени родин загиблих воїнів теж мають право на допомогу. У прифронтових районах продуктові набори отримують багатодітні родини та одинокі матері й батьки.

Раніше ми писали, хто може отримати додаткові виплати від УВКБ ООН, а також як зміниться розмір допомоги по безробіттю з 1 жовтня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі