UA RU

Допомога на дітей одиноким матерям: який розмір виплат у 2024 році

Розповідаємо, які виплати від держави отримують одинокі матері у 2024 році та що потрібно для призначення допомоги

Фото: Pixabay

Фінансова підтримка одиноких батьків

Фото: Pixabay

Попри війну, українська система соціального забезпечення продовжує функціонувати, забезпечуючи підтримку найуразливіших категорій населення. Однією з таких груп є одинокі батьки, які потребують особливої фінансової допомоги для виховання своїх дітей.

Про те, як одинокі батьки можуть отримати фінансову допомогу на дітей, а також розмір цих виплат у 2024 році, розповіли на сайт Підгородненської міської територіальної громади.

Допомога для одиноких матерів становить різницю між 100% прожиткового мінімуму для відповідного віку дитини та середньомісячним доходом сім’ї на одну особу. Максимальний розмір допомоги:

Хто має право на допомогу

Допомога для матерів-одиначок призначається без урахування інших видів соціальної допомоги на дітей. На отримання виплат на утримання дитини мають право:

Проте, якщо одинока мати, яка стала вдовою, уклала новий шлюб, вона зберігає право на допомогу на дітей, народжених до цього шлюбу, якщо діти не були усиновлені новим партнером.

Як отримати допомогу

Для отримання допомоги необхідно подати заяву до органу соціального захисту або ЦНАПу, додавши такі документи:

Оформлення фінансової допомоги одиноким матерям стало більш доступним завдяки можливості подачі заяви онлайн через Портал "Дія". Кожен, хто відповідає критеріям, має можливість скористатися цією підтримкою, подавши відповідну заяву та документи.

Раніше ми писали, як оформити лікарняний по догляду за дитиною, а також чи зарахують декрет до страхового стажу матері.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі