UA RU

Дитячі виплати — скільки отримують одинокі матері в 2023 році

Розбиралися, які документи треба подати одиноким матерям для отримання допомоги від держави та від чого залежить розмір виплат

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Виплати одиноким матерям залежать від віку дитини

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні матерям, які виховують дітей самостійно, без батька, держава виплачує допомогу. Ії розмір розраховується як різниця між 100% прожитковим мінімумом на дитину відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одного члена сім'ї

Сайт Pro Гроші з’ясовував, скільки платять одиноким матерям у 2023 році та куди звертатися, щоб отримати гроші.

Максимальний розмір допомоги на дітей одиноким матерям у 2023 році

Згідно з законом "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" одиноким матерям у 2023 році виплачують наступну допомогу:

Хто має право на допомогу

На отримання грошей мають право:

Для отримання такої допомоги слід звернутись до органу соціального захисту чи Центру надання адміністративних послуг із необхідними документами. В умовах воєнного стану та протягом одного місяця після його припинення виплата допомоги не зупиняється, навіть якщо отримувач пропустив строк її перегляду.

Які документи треба подати для призначення допомоги

Також згідно з Кодексом законів про працю України, одинокій матері гарантується прийом на роботу і заборона на звільнення (ст. 184 КЗпП). Одиноким матерям, які мають дитину віком до 14 років або дитину з інвалідністю, забороняється відмовляти у прийнятті на роботу і знижувати їм заробітну плату.

Раніше ми розповідали, яку допомогу можуть отримати діти військових. Крім того, сайт Pro Гроші писав про виплати військовослужбовцям та їхнім родинам. Більше про соціальні виплати в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі