UA RU

Деякі військові можуть отримати 100 000 грн допомоги

Для того, щоб підтримувати членів сімей полонених, держава створила низку певних гарантій та пільг для них

Фото: Володимир Зеленський/Telegram

Звільнені з полону військовослужбовці

Фото: Володимир Зеленський/Telegram

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, на жаль, деякі військовослужбовці потрапили у полон. Визволені з ворожого полону українські військові мають право на демобілізацію та на отримання грошової допомоги.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Звільнені з полону мають право на одноразову допомогу у 100 000 гривень. Це стосується як цивільних, так і військовослужбовців.

Для отримання грошової допомоги, спочатку, Комісія встановлює факт перебування в полоні військових і цивільних, в тому числі вже звільнених з полону осіб.

До неї входять представники державних органів і профільних громадських організацій.

Після доведеного факту здійснюється виплата грошової допомоги.

Також Міністерство здійснює виплати щорічної державної допомоги у розмірі 100 000 тисяч гривень за кожен рік перебування в полоні колишнім полоненим або членам родин тих, хто досі перебуває в полоні.

Як отримати довідку про перебування військовослужбовця у полоні

Довідку про перебування військовослужбовця в полоні видають громадянам України та іноземцям. Для її отримання людина може звертатися особисто або через законного представника чи члена сім’ї в електронному вигляді або прийшовши особисто в установу.

Для отримання довідки необхідно написати заяву та передати її до:

Заява для отримання довідки про перебування військового у полоні може бути написана у довільній формі, але повинна містити: військове (спеціальне) звання (за наявності), прізвище, ім’я, по батькові та адресу електронної пошти, номер телефону, військове формування у штаті якого перебувала особа на момент полону.

Раніше ми писали, хто може отримати підйомну допомогу у ЗСУ. Також ми повідомляли, як змінився розмір виплат одноразової допомоги військовим у разі встановлення інвалідності.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі