UA RU

Чутливий до помилок: що не так із сенсорним екраном iPhone 16 Pro

З новою помилкою в iOS 18 на iPhone 16 користувачам рекомендується більше використовувати ліву руку під час користування смартфоном

Фото: Unsplash

Проблема виникає через кнопку Camera Control на iPhone 16

Фото: Unsplash

З кожним днем все більше власників iPhone 16 Pro повідомляють про часті проблеми з реагуванням на сенсорний екран телефону. Користувачі часто стикаються з тим, що різні взаємодії, такі як прокручування, натискання кнопок і пропущене натискання клавіш на віртуальній клавіатурі, впливають на натискання та проведення пальцем.

Про це пише 9to5mac.

Що не так з екраном нових iPhone

На основі тестів видання, звітів читачів і зростальної кількості онлайн-скарг, схоже, що проблема виникла через програмну помилку, а не апаратну несправність. Зокрема, здається, що алгоритм відхилення випадкового дотику iOS надто чутливий, щоб ігнорувати навмисні дотики.

Один з користувачів Reddit повідомив про проблему з сенсорним екраном.
Фото: скриншот

Схоже, що користувачі ненавмисно контактують з іншими частинами екрана, що активує систему відхилення дотиків.

Попри те, що проблема, схоже, впливає на всі чотири сторони екрана, деякі користувачі скаржаться на проблеми, коли їхній палець лежить праворуч від Camera Control на екрані.

Коли це відбувається, програмне забезпечення телефону часто ігнорує всі нові дотики до дисплея за короткий проміжок часу. Саме через це пропускаються заплановані натискання та проведення. Хоча на практиці палець на екрані можна розташувати більш тонко, цю поведінку чітко продемонстрував Khaos Tian у дописі на Mastodon.

Тонші рамки екрана iPhone 16 Pro також можуть спричинити цю проблему, оскільки шкіра користувача легше ненавмисно торкається країв дисплея. Ви можете бути в такому стані, не усвідомлюючи, чому це відбувається, оскільки відмова від дотику викликана лише незначним дотиком шкіри.

Проблема може виникнути, коли людина природно тримає телефон пальцями з боків. Оскільки пальцями легше натискати на тонкі рамки екрана телефону без чохла, проблема виникає частіше. З наявним чохлом це важче, але не неможливо зробити.

Проблема виникає на iPhone з iOS 18, а також на бета-версії iOS 18.1. На думку видання, Apple може розв'язати проблему за допомогою оновлення програмного забезпечення.

Примітно, що коли пристрій перебуває в стані бездіяльності на заблокованому екрані, проблема, здається, не виникає. Вона з’являється лише під час розблокування телефону, наприклад, коли ви прокручуєте програми або переходите між сторінками головного екрана. Це також показує, що проблема не з апаратним забезпеченням, а з програмним.

Раніше ми розповідали про те, скільки коштуватиме ремонт Camera Control в iPhone 16. Також ми писали про те, що не так з камерою iPhone 16.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі