UA RU

Рейтинг найпопулярніших вживаних авто в Україні – які моделі у списку

Ні для кого не секрет, що більшість українців їздять на вживаних автомобілях, оскільки вони дешевші

Фото: Volkswagen Golf

Volkswagen Golf

Фото: Volkswagen Golf

Громадяни України активно купляють вживані автомобілі, оскільки вони є значно дешевшими у ціні, ніж нові. При цьому, існує одразу цілий перелік авто, які користуються найбільшим попитом серед українців.

Про це розповідає Укравтопром.

Які авто найпопулярніші

За даними Укравтопрому, у серпні 2024 року український автопарк поповнився 25,7 тис. вживаних легковиків, які були ввезені до України з інших країн.

Примітно, що у серпні 2023 року цей показник був меншим на 22%, а що стосується попереднього місяця, то він збільшився на цілих 29%. Також, такий показник є найкращим за останні 25 місяців.

Що стосується вподобань українських водіїв, то тут серйозне лідерство у бензинових автомобілів, адже їх завезли аж 46% від усіх транспортних засобів. На другому місці розташувалися автівки на дизельному паливі, їх було ввезено 25%, а на третьому – електромобілі (20%). Також, 5% від усіх автомобілів це гібриди, а ще 4% це авто з ГБО.

Якщо брати до уваги середній вік транспортних засобів, які були ввезені до України з-за кордону у серпні 2024 року, то він становить 8,6 років.

Рейтинг найбільш популярних автомобілів виглядає таким чином:

Загалом, від початку 2024 року на територію України з-за кордону було ввезено 159 тисяч автомобілів. Це на чверть більше, ніж у такий самий період 2023 року.

Така кількість вживаних автомобілів на території України може свідчити про те, що громадяни дедалі частіше купляють транспортні засоби.

Нагадаємо, як карають за їзду без номерних знаків. Також ми повідомляли, куди приходить штраф за перевищення швидкості.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі