UA RU

Що буде, якщо вчасно не передати покази лічильника – ДТЕК розкрив деталі

Ігноруючи терміни подачі показників, українці можуть заплатити більше за спожитий у минулому місяці ресурс

Фото: ДТЕК/Facebook

Коли треба передавати покази лічильника

Фото: ДТЕК/Facebook

ДТЕК Київські регіональні електромережі просить абонентів вчасно передавати показники лічильника, аби правильно визначити обсяг спожитої електроенергії. Це необхідно для нарахування коректної суми у платіжках, інакше українцям доведеться сплачувати навмання.

Що буде за невчасну подачу показників, розповіли в ДТЕК.

Коли треба передавати покази лічильника


Споживачі повинні виконувати цей простий обов’язок у період за 2 дні до кінця місяця та протягом 3 днів наступного. Це вимушена необхідність, адже працівникам оператора системи розподілу потрібно визначити обсяг фактично спожитої електроенергії. Від цього залежить, яку суму до сплати нарахує постачальник.

"Щоб уникнути розбіжностей та отримувати рахунки лише за реально спожиту електроенергію, не забувайте вчасно передавати покази. Після вказаної дати ДТЕК передає дані постачальникам, а ті, своєю чергою, формують платіжку",зазначили в компанії.

Що буде за ігнорування термінів


Наслідки мало кому сподобаються. Якщо споживач не встигне передати покази лічильника, то обсяг використаного за попередній місяць ресурсу визначать розрахунковим шляхом за значенням середньодобового рівня споживання. Причому беруть показники аналогічного періоду минулого року, аби уникнути погрішності.

Необхідно пам’ятати, що дані, отримані ДТЕК в інші числа місяця, будуть зараховані як покази на поточну дату. Вони стануть вихідними даними для з’ясування розрахунковим способом показників лічильника на перше число поточного календарного місяця за середньодобовим обсягом споживання.

Виходить, українцям бажано не ігнорувати терміни інформування та вчасно повідомляти обсяги використаної електроенергії. Так у рахунках завжди буде правильна сума і не доведеться переплачувати за ресурс, який ви не споживали.

Як передати покази лічильника


Способів існує багато, але найпростішими є:

Якщо обрали варіант із месенджером, необхідно ввести в пошуку назву оператора системи розподілу, пройти процедуру верифікації (для незареєстрованих клієнтів), обрати в меню "Передати покази лічильника" і, користуючись підказками чат-бота, надіслати інформацію у ДТЕК.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що деяких українців хочуть позбавити комунальних пільг. Також ми повідомляли, які комунальні послуги найбільше подорожчали у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі