UA RU

Деякі українці можуть не отримати субсидії – кого стосується

Пояснюємо, чи можуть призначити субсидію тому, хто має право на пільги для оплати комуналки

Фото: УНІАН, Unsplash. Коллаж: Pro Гроші

Українцям пояснили, хто не отримає субсидії

Фото: УНІАН, Unsplash. Коллаж: Pro Гроші

Деякі українці можуть не отримати субсидію, якщо вони вже оформили пільги на оплату комунальних послуг.

Про це повідомив Telegram-канал "Соціалка.ua".

Так, субсидії та пільги на оплату комуналки не можна отримувати одночасно. Якщо ж людина, яка входить до складу домогосподарства, має право на отримання і субсидії, і пільги на оплату житлово-комунальних послуг – за її вибором призначається лише одна з виплат.

Це передбачено пунктом 13 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабміну від 21 жовтня 1995 № 848 (зі змінами).

Водночас, якщо пільговик не проживає за місцем реєстрації, домогосподарству можуть призначити субсидію при пред'явленні відповідних доказів.

Чи вплинуть виплати на призначення субсидій

У Пенсійному фонді роз'яснили, що при розрахунку субсидії допомога від міжнародних організацій до сукупного доходу сім’ї не враховується.

Крім того, відповідно до постанови Кабміну № 632 "Деякі питання виплати державної соціальної допомоги", до середньомісячного сукупного доходу не включаються такі види соціальних виплат:

Наразі українці можуть оформити субсидії на одну із послуг:

Раніше ми пояснювали, куди потрібно звертатися, щоб отримати субсидію на газ. Також ми писали про те, чи мають право переселенці та біженці на субсидію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі