UA RU

Як повернути квиток на поїзд УЗ у 2024 році

Для громадян України подорожі Укрзалізницею є найбільш поширеним способом

Фото: УЗ/Facebook

Повернення квитків УЗ

Фото: УЗ/Facebook

Придбати квитки на поїзди УЗ можна не лише в касах, а й також в онлайн-режимі. При цьому, точно так само можна і повернути квиток у випадку, якщо він вам більше не треба.

Сайт Pro Гроші розповідає, як повернути квиток на потяг Укрзалізниці.

Як повернути квиток

Загалом, в Україні існує декілька способів повернення квитка на поїзд Укрзалізниці. Зокрема, насамперед це можна зробити через касу на залізничному вокзалі. Для цього особа повинна звернутися на касу та надати документ, що підтверджує особу.

Cеред цих документів може бути військовий квиток, паспорт, посвідчення водія, студентський квиток, службове посвідчення тощо. Після цього, касир назве вам суму, яку можна отримати у випадку повернення квитка. При цьому, її повернуть таким же чином, як і здійснювалася оплата.

Окрім повернення квитка у касі також можна скористатися і більш простим методом та повернути його онлайн. Для цього користувач насамперед повинен здійснити авторизацію на сайті Укрзалізниці або ж у мобільному додатку УЗ.

Далі йому потрібно відкрити розділ "Актуальні квитки", вибрати необхідний квиток та натиснути пункт "повернути квиток". Після цього треба заповнити відповідну форму на екрані, а вже згодом, квиток, який ви придбали буде повернуто.

При цьому, тут існують також окремі правила щодо повернення квитків на поїзди Укрзалізниці. Зокрема, якщо ви повертаєте квиток, у якому зазначено, що ви повинні їхати плацкартом, то вам повернеться лише половина вартості від квитка. Якщо ж йдеться про повернення квитка у купе, то у такому випадку можна отримати повну вартість. При цьому, таке повернення громадянин може отримати не менш ніж за 6 годин до поїздки.

Існує також спосіб, як повернути квиток вже безпосередньо після самого відправлення поїзда. Для цього насамперед потрібно звернути до каси вокзалу, з документами, що засвідчують особу. Після цього, вам повернути частину коштів.

Також, виключно через каси можна повернути квитки на міжнародні рейси Укрзалізниці.

Нагадаємо, ми писали про затримку деяких поїздів Укрзалізниці. Також ми повідомляли, де придбати квитки у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі