UA RU

Прощавай, радянська епоха: від чого відмовилися будівельники в сучасних квартирах

Можна помітити, що сучасні будинки в Україні максимально відрізняються від тих, що зводили раніше

Фото: pexels

Ринок нерухомості продовжує змінюватися

Фото: pexels

В Україні сучасний ринок нерухомості продовжує "жити" та розширюватися навіть під час війни. Однак залишилися тут і старі будівлі, що були зведені ще за часів Радянського Союзу. Їх ви можете легко відрізнити, адже вони мають безліч відмінностей від сучасного житла.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Від яких радянських стандартів відмовилися забудовники сьогодні

Якщо раніше у більшості випадків зводили будинки, які були зовсім однакові, то сьогодні акцент робиться саме на індивідуальності. Все тому, що архітектори хочуть створити справжній естетичний об'єкт, який гармонійно вписується в сучасне міське середовище.

Квартири сьогодні мають чимало простору. Наприклад, ви часто можете зустріти в новобудові:

  1. велику кухню-вітальню;
  2. невеличку гардеробну;
  3. сумісну ванну кімнату з вбиральнею;
  4. кімната для побутових речей;
  5. спальню кімнату.

У квартирах "з минулого" зазвичай кімнати мали досить маленькі розміри, окрім вітальні, адже передбачалося, що саме в цій кімнаті будуть збиратися родина та близькі люди.

Найбільші відмінність – перехід від застарілих систем опалення та вентиляції до сучасних енергоефективних технологій. Тут мова саме про зелені дахи, сонячні панелі та системи відновлюваної енергії. Вони у сучасному світі стають стандартом в нових будівлях.

Також сьогодні девелопери використовують екологічні матеріали під час будівництва. А ще будинки мають менші проблеми з енергоефективністю, якщо порівнювати їх зі старими. Це все тому, що:

  1. Сучасні будівельні технології дозволяють використовувати нові ефективні матеріали з покращеною ізоляцією, що забезпечує відмінну теплоізоляцію. Це допомагає зберігати тепло в приміщенні й знижувати витрати на опалення.
  2. Новобудови оснащені вдосконаленими системами опалення, вентиляції та кондиціонування.
  3. Використання геотермальних систем та сонячних панелей дозволяє ефективно використовувати енергію для обслуговування будівлі.
  4. У нових житлових об'єктах також впроваджуються автоматизовані системи управління енергією, такі як "розумні" термостати та системи управління освітленням, що допомагає оптимізувати енергоспоживання.

Якщо згадувати будинки радянських часів, то всі вони були досить нудними та мали сірий дизайн. Сьогодні все інакше, адже архітектори поєднують в інтер'єрі квартир сміливі кольорові рішення та вишукані текстури.


Тобто, можна помітити, що сучасні будинки максимально відрізняються від тих, що зводили раніше. Наразі людям пропонують яскраві, цікаві, комфортні та креативні рішення, які ще й демонструють індивідуальність.

Будівельники та архітектори зосереджують свої зусилля на наданні сучасним людям усіх можливостей для задоволення їхніх особистих потреб та прагнень.

Раніше ми розповідали про те, в яку нерухомість варто інвестувати у 2024 році. Також ми писали про те, як швидко відновити документи на нерухомість.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі