UA RU

Приховані скарби гаманця: які монети можна дорого продати (фото)

Нумізмати готові віддати тисячі гривень, щоб отримати рідкісні монети у свою колекцію

Фото: Pexels

Українці можуть швидко розбагатіти завдяки монетам

Фото: Pexels

В Україні є досить велика кількість нумізматів, які готові викласти кругленьку суму за унікальні монети. Серед них – і старі 5 копійок, які, на перший погляд, здаються звичайними, проте можуть стати джерелом значного прибутку для їх власників. Однак, нумізмати цінують не всі монети цього номіналу, а лише окремі різновиди.

Про це повідомили фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Які копійки можна вигідно продати

Одним із найбільш цінних екземплярів є 5 копійок 1992 року різновиду 1.1Аак. За словами фахівців, ці монети можна продати колекціонерам від 4 000 до 10 000 гривень. Цінність цих копійок полягає в особливостях їх дизайну, які роблять їх унікальними:

Українці можуть отримати до 10 000 гривень за монету
Фото: Монети-ягідки

Цікаво, що велика насічка на гурті з'явилася через помилку на монетному дворі, через що таких монет було випущено небагато. Саме ця рідкість і робить їх привабливими для колекціонерів.

Ще одна монета, яка може зацікавити нумізматів, є 5 копійок 1996 року. Ця монета також має значну цінність, і її можна продати більш ніж за 1 000 гривень. Рідкість цього екземпляра пояснюється тим, що було випущено лише 5 000 штук.

Нумізмати готові платити тисячі гривень за копійку
Фото: Монети-ягідки

Ще однією важливою деталлю є те, що монети з банківських наборів коштують дорожче, ніж ті, що були в обігу. Чим кращий стан монети, тим більше нумізматів будуть зацікавлені в її придбанні.

Варто також звернути увагу на 5 копійок 1992 року різновиду 2БАм, які можуть коштувати від 2 500 до 7 000 гривень. Вони мають такі характеристики:

5 копійок можна продати за ціною від 2 500 гривень
Фото: Монети-ягідки

Тож, якщо у вас вдома завалялися старі копійки, перевірте їх уважно. Можливо, ви тримаєте в руках справжній скарб, який колекціонери готові купити за чималі гроші.

Раніше ми повідомляли, яку монету випустив НБУ до першого дня весни. Також ми писали, які українські монети можуть принести тисячі гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі