UA RU

Компенсація через підрив Каховської ГЕС: чи отримають державні кошти переселенці

Пояснюємо, чи виплатять вимушеним переселенцям 5 тисяч гривень компенсації через підрив Каховської ГЕС

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Раніше ВПО не могли отримати одноразову допомогу від держави

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Жителі Херсонської та Миколаївської ГЕС, які постраждали внаслідок теракту на Каховській ГЕС, отримають грошову допомогу навіть попри те, якщо деякі з них отримують кошти, як вимушені переселенці. Раніше ВПО були позбавлені права на такі виплати.

Про це повідомили у пресслужбі Мінреінтеграції.

"Грошову допомогу від держави отримають всі громадяни, які на момент Каховської катастрофи проживали (були зареєстровані/задекларовані) в населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення", – йдеться у повідомленні.

Про які виплати йдеться

Мова про одноразову державну допомогу, розмір якої складає п'ять тисяч гривень. Гроші отримають всі постраждалі від повені. До того ж постраждалим особам належить додаткова фінансова допомога від Міжнародної організації з міграції ООН. Її розмір становитиме 6 600 гривень на одну людину.

Кому виплатять компенсацію за підтоплення

Розраховувати на таку допомогу зможуть українці, які:

Але, щоб отримати компенсацію, власникам пошкодженого житла потрібно надати до суду такі документи:

Відомо, що компенсація надаватиметься в рамках програми "єВідновлення". Тому українцям потрібно дотримуватися певного алгоритму, аби отримати держдопомогу на відновлення житла. А саме:

Раніше ми розповідали, як підрив ГЕС вплине на врожай та інфляцію. Ще ми писали, хто з українців отримає у липні допомогу від ООН.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі