UA RU

Українцям скасували одне із нововведень липня: на чому вдасться зекономити

Розповідаємо, яка з комунальних послуг не подорожчає для українців з липня

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

За холодну воду українці платитимуть за старими цінами

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Тарифи на холодну воду в Україні найближчим часом не подорожчають. Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), вирішила скасувати своє нещодавнє рішення про перегляд цін.

За словами голови комісії Костянтина Ущаповського, рішення скасовують через воєнний стан та позицію президента України щодо тарифів.

"Верховний Головнокомандувач висловився проти рішення про перегляд тарифів на водопостачання та водовідведення. Це достатня підстава, щоби скасувати ухвалене комісією рішення", — сказав він.

Зазначається також, що НКРЕКП проведе відповідні консультації з урядом та водоканалами, аби напрацювати справедливе соціальне рішення для забезпечення додаткового фінансування водоканалам.

Як планували підвищити тарифи

Холодна вода мала подорожчати двічі цього року: спочатку з 1 липня, а потім з 1 вересня. Вже у серпні, деякі українці оплачували б послугу з водопостачання та водовідведення за наступними тарифами:

Чому підвищення скасували?

Спочатку негативно на інформацію про підвищення тарифів відреагували у Кабміні. Так, прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що це питання НКРЕКП не погоджувала з урядом. Також він додав, що дії комісії йдуть не відповідають політиці уряду загалом.

"Під час війни ми маємо діяти єдиною командою, особливо в таких чутливих сферах як енергетика та тарифоутворення" – сказав він.

А згодом президент Володимир Зеленський назвав рішення Нацкомісії ганебним та пригрозив рішеннями у відповідь.

"Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення. Уряду доручено представити рішення у відповідь. І вони будуть", — підкреслив глава держави.

Раніше ми розповідали про нововведення, яке запровадив Нафтогаз для своїх клієнтів. Також ми писали, Більше про тарифи на комунальні послуги в Україні читайте в нашій спецтемі

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі