UA RU

Додаткові 300 грн щомісяця: кому компенсують витрати на комунальні послуги

Місто Дніпро продовжує підтримувати своїх героїв та їхні родини, пропонуючи допомогу на оплату житлово-комунальних послуг

Фото: НБУ/Flickr

Фінансова підтримка для родин героїв

Фото: НБУ/Flickr

У одному з українських міст для військовослужбовців передбачено фінансову допомогу на оплату комунальних послуг за програмою "Родина героя". Оформити ці виплати можуть мешканці Дніпра.

Про те, хто може отримати додаткові виплати на оплату комунальних, розповіли у Департаменті соціальної політики Дніпровської міської ради.

Як зазначено у повідомленні, допомога доступна учасникам Антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил, а також їхнім родинам.

"Місто пам'ятає про своїх героїв, тому і вважає надзвичайно необхідною підтримку учасників АТО/ООС та членів їх сімей. Серед видів такої підтримки – допомога на оплату житлово-комунальних послуг у рамках міської програми "Родина героя"", – зазначено у заяві.

Розмір підтримки становить 300 грн на місяць для кожного домогосподарства.

Хто може отримати виплати

На оформлення допомоги можуть претендувати:

Грошова допомога може бути використана на:

Як отримати допомогу на комунальні послуги

Для отримання виплат необхідно подати заяву до управління соціального захисту за місцем реєстрації та надати документи, зокрема:

  1. Паспорт.
  2. Ідентифікаційний код.
  3. Довідки, які підтверджують участь в АТО/ООС.
  4. Посвідчення члена родини загиблого або померлого учасника АТО.
  5. Довідку про склад сім'ї чи зареєстрованих у житловому приміщенні осіб (у разі наявності даних в електронній базі, довідка не потрібна).
  6. Свідоцтво про смерть загиблого або померлого учасника АТО.
  7. Документи або повідомлення, що підтверджують факт загибелі.
  8. Довідку від військово-лікарської комісії про зв'язок смерті з виконанням службових обов’язків або захистом Батьківщини.
  9. Свідоцтво про шлюб (якщо є).
  10. Свідоцтво про народження дитини (за наявності).
  11. Особові рахунки постачальників комунальних послуг, житлово-будівельних кооперативів, ОСББ, обслуговуючих організацій.

Фінансова допомога буде надана безготівково та перерахована постачальникам комунальних послуг.

Раніше ми писали, скільки виплачують сім'ям зниклих безвісти військових, а також чому деяких українців хочуть позбавити комунальних пільг.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі