UA RU

Деякі українці не можуть оформити субсидії у 2023 році – у чому причина

Розповідаємо, на які труднощі натрапили українці при оформленні допомоги

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці зіштовхуються з проблемами в призначенні субсидій

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У 2023 році повноваження з виплати та нарахування субсидій передали Пенсійному фонду України. Однак через це у жителів Харківської області виникли проблеми при оформленні допомоги.

Про це повідомили у Лозівській міськраді.

Для отримувачів субсидій, яким автоматично подовжили цю допомогу, нічого не змінилося. Водночас складнощі відчули громадяни, які тільки почали звертатися за призначенням допомоги.

Податися на субсидію, як і раніше, можна у ЦНАПі. Утім нараховуватимуть допомогу вже не у місцевому Управлінні соцзахисту, а у віддалених офісах Пенсійного фонду.

Виплати призначають за даними "Реєстру застрахованих осіб". І саме на цьому етапі виникає чимало проблем – більшість звернень не проходить перевірку Реєстру: не збігаються номер паспорта, прізвище або інші дані. Людям доводиться додатково звертатися до Пенсійного фонду для уточнення інформації.

Фахівці назвали складнощі тимчасовими, вони виникають у перехідний період. Також українцям обіцяють, що надалі люди відчують переваги "Реєстру застрахованих осіб". У ньому міститься зведена вся інформація про заробітні плати, пенсії та інші дані українців.

Відтак громадяни зможуть подаватися на субсидії у будь-якому регіоні, не збираючи додаткові довідки. Це має розв'язати проблему тимчасово переміщених осіб.

На які послуги надається субсидія

Пільгу можна оформити на оплату:

Раніше ми писали про те, хто має право на субсидію на понаднормову площу житла. Також ми пояснювали, які правила оформлення субсидій діють для ВПО під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі