UA RU

Пільги на проїзд для батьків загиблих військовослужбовців: що пропонує Укрзалізниця

Чинне законодавство гарантує, що люди можуть користуватися пільгами на всі види громадського транспорту, включаючи залізничний

Фото: Укрзалізниця/Facebook

Скористатися пільгами можна й на залізничному транспорті

Фото: Укрзалізниця/Facebook

Батьки військовослужбовців, які загинули під час бойових дій або зникли безвісти, мають спеціальні пільги. Деякі з них стосуються безплатного проїзду залізничним транспортом.

Про те, які пільги передбачені, розповідає редакція сайту Pro Гроші, посилаючись на Закон України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Хто має право на пільговий проїзд

Всіма видами міського пасажирського громадського транспорту мають право безплатно користуватися:

За наявності посвідчення члена сім'ї військовослужбовця та листа талонів вони можуть безплатно користуватися громадським транспортом (окрім таксі) в межах адміністративного району за місцем проживання, залізничним і водним транспортом приміського сполучення, а також автобусами приміських маршрутів.

Крім того, якщо вони користуються залізничним, повітряним, водним або автомобільним транспортом, то відповідно до закону, вони мають право на знижку у розмірі 50%.


Дружина, діти та інші члени сім’ї права на пільговий проїзд не мають, якщо інше не встановлено рішенням органу місцевого самоврядування.


Умови проїзду Укрзалізницею для батьків військовослужбовців, які загинули, померли або пропали безвісти під час проходження військової служби, такі:

На сайті Укрзалізниці можна знайти повний список категорій громадян, які мають право на пільги на залізничному транспорті.

Раніше ми розповідали про те, що деяких українців хочуть позбавити комунальних пільг. Також ми писали про те, які пільги можуть отримати УБД у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі