UA RU

Хто має право на безплатний проїзд у маршрутках: перелік пільговиків

Розповідаємо, для кого з українців передбачено пільги на користування маршрутними таксі та який документ потрібно мати, щоб ними скористатись

Фото: Pro Гроші

Транспортні пільги в Україні

Фото: Pro Гроші

Право на пільговий проїзд у громадському транспорті є важливим елементом соціального захисту для громадян України. Однак можливість користування цим правом у маршрутних таксі мають лише визначені категорії населення.

Про те, хто саме має право на пільгові поїздки в маршрутках, розповіли фахівці платформи "Безоплатна правова допомога".

Українське законодавство визначає перелік категорій громадян, яким надається право на безплатний проїзд у маршрутних таксі. До таких категорій належать:

Що необхідно мати для пільгового проїзду

Для безплатного проїзду необхідно пред’явити документ, який підтверджує право на пільгу. Це може бути:

Автобусні перевізники на маршрутах загального користування зобов'язані забезпечувати пільгові перевезення, крім випадків, що передбачені законодавством.

Пільговий проїзд у громадському транспорті – це не лише право, але й засіб державної підтримки, який особливо актуальний в умовах війни. Дотримання прав пільговиків та забезпечення їм безоплатного проїзду сприяє зменшенню фінансового навантаження на ці категорії громадян.

Раніше ми писали, в яких видах транспорту люди з інвалідністю не повинні оплачувати проїзд, а також хто з українців може користуватись метрополітеном на пільгових умовах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Ексклюзив редакції

Дивитися всі