Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрпошта випустила новий набір марок до радісної події – чому присвячений

Поштовий оператор представив марку, яка актуально вписується у воєнний контекст

Колаж: Pro Гроші

Новий набір марок від Укрпошти: чому присвячений

Колаж: Pro Гроші

11 листопада Укрпошта анонсувала вихід нової поштової марки, яка, здається, дуже довго чекала свого часу. На фоні перемог ЗСУ і новин про звільнення Херсону від окупації, українці можуть придбати марку, що підтверджує національну приналежність міста.

Деталі повідомила пресслужба на сторінці у Facebook.

Останні кілька днів українці з завмиранням серця стежили за оперативними новинами з фронту, адже насувалася хвиля інформації про наближення деокупації Херсону, який багато місяців перебував під владою агресора. 11 листопада Збройні сили України увійшли в місто, встановлюючи на своєму шляху прапори та знищуючи російську символіку.

Армія окупантів втекла на лівий берег Дніпра, тобто – повністю покинула Херсон. На фоні цієї довгоочікуваної події Укрпошта анонсувала запуск передзамовлення на нову марку під назвою "Херсон – це Україна!".

"Авжеж, ми готувалися заздалегідь. Захоплювались нескореними херсонцями, коментували та вдосконалювали ескіз, із завмиранням серця стежили за просуванням ЗСУ, сподівались, нескінченно скролили стрічку новин, омріювали день, коли у місті знову майорітиме український прапор, – і ось, з невимовною любов'ю до наших людей презентуємо новинку", – зазначили у повідомленні.

Здійснити попереднє замовлення можна вже, оплативши заздалегідь набір з марковим аркушем, художнім конвертом та листівкою.

Що зображено на новій марці

Художник Андрій Сагач, який створив ескіз, ідеально відобразив настрої українців стосовно Херсону та його національної приналежності. Власники набору отримають графічне втілення скибки кавуна як символу міста й області, на якій зображено сюжети, що супроводжували тимчасову окупацію міста: мирні мітинги, будівлі у вогні, тортури.

Невипадковою є форма насінинок, які виконані у вигляді ракет. Цією зброєю росіяни безжально обстрілювали Херсонщину та більшу частину України. "На аркуші видніється мапа із позначенням звільненого Збройними силами України Херсона, міста-героя. На художньому конверті й листівці проілюстровано протести мешканців", – уточнила пресслужба Укрпошти.

Всього надрукували 150 000 екземплярів. Наразі невідомо, коли марку введуть в обіг, про це повідомлять згодом. А поки можна насолоджуватися використанням інших матеріалів, випущених компанією. Наприклад, набором "Кримський міст на біс!", який присвячено пошкодженню цієї конструкції.

Нагадаємо, нещодавно Укрпошта оприлюднила результати голосування за найкращий ескіз до поштової марки "З Різдвом Христовим та Новим роком!". 11-класниця з Миколаєва Валерія Михайлова створила ілюстрацію "Роз’єднані війною", при перегляді якої мало не розривається серце від туги.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрпошта випустила новий конверт з поштовою маркою. Також ми повідомляли, що Укрпошта просить українців обрати ескіз нової марки воєнного часу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.