Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Закохають в себе кожного: які інтер'єри кухонь ніколи не вийдуть з моди (фото)

Дизайнери радять не боятися експериментувати та ризикувати, адже саме так виходить найкрасивіший ремонт

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Розкішну кухню можна зробити недорого

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

У світі дизайну інтер'єрів "Тиха розкіш" стала справжньою сенсацією – цей теплий, витончений стиль та спосіб декорування вразив серця багатьох. Захоплюючи стриманістю та елегантністю, він визначає нові стандарти для інтер'єрного дизайну у 2023 році.

Експерти з Homes & Gardens розповіли, як зробити кухню в стилі "Тиха розкіш".


Зазначається, що один із головних плюсів цього стилю полягає в тому, що він не потребує великих вкладень. Зі сміливістю та креативністю ви легко зможете втілити цю естетику у ваших приміщеннях самостійно.


Темно-коричнева кухня з акцентним острівцем

Завдяки вишуканій глибині кольору та цікавому острівцю, цей дизайн надасть кімнаті неповторний характер. Експерти рекомендують взяти на озброєння досвід професійного дизайнера та не економити на матеріалах, особливо якщо вони виготовлені на замовлення, адже так меблі збережуть свою якість протягом усього життя.

Острівець на кухні може стати гарним акцентом
Острівець на кухні може стати гарним акцентом
Фото: Pinterest

Кухня, яка нагадуватиме вітальню

Упродовж останніх кількох років люди все частіше віддають перевагу створенню кухонь, які надалі стають місцем для зустрічей з друзями та сім'єю.

"Внутрішня архітектура є моєю відправною точкою: як ми можемо вбудувати кухонну плиту в трубу димоходу, щоб стати фокусом у просторі, додати арки чи балки або створити спеціальні отвори навколо вікон і дверей. Це те, що закладає фундамент і додає душу простору", – каже дизайнер Джейк Арнольд.

Кухня – це чудове місце, де можна зібратися з близькими людьми
Кухня – це чудове місце, де можна зібратися з близькими людьми
Фото: Pinterest

Тонкий гламур та елегантність

Кухня – це справжнє серце дому. Ця кімната повинна мати функціональний простір.

"Процес проєктування складається з двох частин: по-перше, врахування макета та способу переміщення кухнею; потім, як ми хочемо, щоб кімната відчувалася – чи має вона бути енергійним або спокійним, рефлексивним простором. Макет і зовнішній вигляд обов’язково повинні поєднуватися одне з одним", – розповіла американська дизайнерка Келлі Вірстлер.

Також вона зазначила, що освітлення на кухні має велике значення. Тому важливо визначити, як довго природне освітлення наповнює кімнату, щоб потім правильно обрати додаткові джерела світла.

Українцям варто звернути увагу на гламурні та елегантні дизайни кухонь
Українцям варто звернути увагу на гламурні та елегантні дизайни кухонь
Фото: Pinterest

Світла кухня з ребристими поверхнями

Текстильні деталі формують візуальний стиль приміщення, але дизайнери рекомендують бути з цим обережними, якщо ви прагнете створити атмосферу тихої розкоші на вашій кухні.

Поява ребристих поверхонь на виробах, таких як скло, раковини, шафи та плити, викликає хвилю захоплення в розкішному кухонному дизайні. У сучасних умовах такі текстурні рельєфи можна використовувати для створення глибокого тривимірного інтересу – це додасть характеру, одночасно зберігаючи необхідну простоту для втілення сучасних дизайнерських концепцій.

Обираючи рельєфні фасади на кухню варто бути обережними
Обираючи рельєфні фасади на кухню варто бути обережними
Фото: Pinterest

Які помилки в дизайні зіпсують вашу квартиру

Ремонт вимагає багато зусиль, але і після його завершення можуть залишатися неприємні деталі в інтер'єрі. Виправити ситуацію можна, уникнувши певних помилок, а саме:

  • проблемні розетки;
  • зайва проводка;
  • видимий сантехнічний люк;
  • недбалість при з'єднанні підлоги та стін, переходи між приміщеннями, стики декоративних панелей тощо;
  • надмірні молдинги та ліпнина;
  • зайві відкрити полиці.

Усі вищезазначені помилки можуть зіпсувати вашу квартиру. Тому краще уникнути їх ще на початку ремонту.

Раніше сайт Pro Гроші ділився порадами, які допоможуть візуально збільшити простір маленької кухні. Також ми писали, як українці можуть дешево оновити ремонт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.