Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ попередила про затримку кількох потягів 14 січня – перелік маршрутів

Кілька потягів затримуються в межах години внаслідок ракетного обстрілу 14 січня 2023

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Кілька потягів курсують із затримками

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Національний залізничний перевізник попередив українців про затримки кількох рейсів. Пізніше запланованого часу на станції прибудуть всього вісім потягів, частина з яких курсує з Харкова.

Про це йдеться у повідомленні Укрзалізниці на сторінці в Telegram.

За інформацією пресслужби, ворожі обстріли призвели до невеликих затримок. Три рейси не відповідають графіку руху в межах години, ще п’ять запізнюються біль ніж на годину. Але 40 інших маршрутів здійснюються в межах запланованого часу. Найбільші затримки на таких рейсах:

  • №45/46 Харків – Ужгород (+2 год 22 хв);
  • №15/15 Харків – Рахів (+1 год 35 хв);
  • №93/94 Харків – Хелм (+ 1 год 35 хв).

Вокзали наразі працюють у звичному режимі, оскільки повітряна тривога скасована майже по всій Україні. Незважаючи на проблеми зі світлом у деяких регіонах, станції мають електропостачання та здійснюють обслуговування українців. Навіть у Харкові, де без струму залишилося кілька мікрорайонів, вдалося зберегти постачання електрики на вокзал.

"Нагадаємо що на залізничних вокзалах України відкрито Пункти незламності, а на найбільших – працюють Фортеці незламності. Тут можна погрітися, зарядити гаджети та випити чаю", – додають у компанії. Та уточнюють, що Київська кільцева електричка продовжує рух за графіком.

Нагадаємо, що Укрзалізниця анонсувала запуск першого швидкісного поїзда, який курсуватиме з Києва до Черкас і назад. Пасажирів на маршруті возитиме модернізований потяг Hyundai Rotem. Вже 20 січня українці зможуть вперше проїхати ділянкою між населеними пунктами за наступним графіком:

  • з Києва щоденно, крім вівторків, о 17:50, (прибуватиме в Черкаси о 21:07).
  • з Черкас щоденно, крім середи, о 6:33 (прибуватиме до столиці о 9:39).

Щоб купити або забронювати квиток, можна звернутися на касу залізничної станції або ж скористатися сайтом / офіційним додатком перевізника.

Знову ракетний терор росіян

Затримки потягів пов’язані з новим масованим ракетним обстрілом України, який окупанти здійснили 14 січня. Протягом кількагодинної повітряної тривоги вдалося влучити в енергетичну інфраструктуру в Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській областях. Як уточнив міністр енергетики України Герман Галущенко, наступні дні буду важкими для украхнців, адже доведеться вводити аварійні відключення світла у більшості регіонів.

Також одна ракет влучила у багатоповерхівку в Дніпрі, що призвело до повного знищення одного під’їзду. Рятувальники продовжують витягувати людей з-під завалів, але кожна зайва хвилина діє проти них. Поки що відомо про п’ятьох загиблих, ще 27 осіб перебувають у лікарнях з різними ступенями травмування.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям знову вимикають світло через обстріли РФ. Також ми повідомляли, що Росія обстрілює Україну 14 січня, та розповідали про наслідки атаки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.