Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Авіакомпанія МАУ вкотре змінила президента – кого призначили та що відомо

Компанія знову змінила керівника, цього разу на посаду гендиректора призначили колишню працівницю ПриватБанку

Фото: МАУ, Facebook. Колаж: Pro Гроші

Новим директором МАУ обрали Ганну Борисонник

Фото: МАУ, Facebook. Колаж: Pro Гроші

Через п’ять місяців після завершення контракту колишнього керівника МАУ Євгена Дихне, який довгий час судився з акціонерами через незаконне звільнення, на його посаду взяли віцепрезидентку авіакомпанії з фінансів Ганну Борисонник.

Першим про це повідомив директор консалтингової компанії Friendly Avia Support Олександр Ланецький в Facebook.

Згодом це підтвердив голова наглядової ради та співвласник української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Арон Майберг. Відомо, що новим генеральним директором стала Ганна Борисонник, яка працювала в МАУ з середини минулого року. Що цікаво, її кар’єра з 1994 по 2017 роки пов’язана з ПриватБанком, яким до націоналізації володів олігарх Ігор Коломойський. Пів року до призначення вона обіймала посаду віцепрезидентки з фінансів.

"Схоже, акціонери знайшли компроміс, і МАУ все-таки виживе. І можемо привітати нового гендиректора авіакомпанії Ганну Борисонник", – вказав у соціальній мережі Олександр Ланецький. Зауважимо, що процедура зміни керівництва відбувалася на зборах акціонерів наприкінці грудня.

Водночас державний реєстр досі містить інформацію про колишнього генерального директора Євгена Дихне. Зазначимо, що оновлення керівного складу відбулося на тлі затяжного конфлікту між акціонерами авіакомпанії. До речі, часткою капіталу МАУ володіє також Ігор Коломойський, який купив акції ексвіцепремʼєра Бориса Колеснікова.

Що відбувалося з директорами МАУ

Проблеми почали проявлятися в грудні 2021 року. Тоді головні акціонери намагалися звільнити Євгена Дихне, який не мав наміру йти з посади. Тож почав судову тяжбу, намагаючись оскаржити та скасувати рішення. Врешті ситуація завершилася тим, що контракт Дихне закінчився, тож 18 вересня 2022 року він остаточно втратив повноваження.

На його місце взяли колишнього фінансового директора аеропорту "Бориспіль" Кирила Звонарьова. Цікава зміна ролей: Євген Дихне до приходу в МАУ також був заступником гендиректора "Борисполя", а ще раніше – майже три роки до 2017-го – очолював цей найбільший в Україні аеропорт як в.о. гендиректора.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що правоохоронці влаштували обшуки у депутата від ОПЗЖ. Також ми повідомляли, що у посадовиці податкової під час обшуку знайшли список бажань.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.