Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Німеччина віддаляється від агресора: про що домовилися в уряді щодо Росії

Росія з 2023 року не зможе експортувати своє чорне золото своєму недавньому торговому союзнику

Фото: Unsplash.com. Колаж Pro Гроші

Поставки російської нафти в Німеччину

Фото: Unsplash.com. Колаж Pro Гроші

Німеччина з 1 січня відмовиться від трубопровідного постачання нафти. Країна вже вживає всіх можливих заходів для забезпечення роботи нафтопереробних заводів, які працювали на російській нафті.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє видання Welt.

Зазначається, що в перший день нового 2023 року одразу два нафтопереробні заводи Німеччини (у містах Шведт і Лойн) відмовляться від поставок російської нафти через нафтопровід "Дружба". Планується, що частину необхідної нафти Німеччина транспортуватиме танкерами в Росток, а звідти трубопроводом до Шведта.

За словами Олафа Шольца, Німеччина готова до життя без російської нафти.

"Ми наполегливо працюємо над створенням технічних передумов для більшої кількості варіантів постачання нафти через Росток, а також з Польщі", – зазначив канцлер Німеччини.

Зазначимо, що Німеччина, як і Польща, ще пів року тому повідомляла про своє бажання відмовитися від імпорту російської нафти через північну частину "Дружби". Але польський нафтопереробник Orlen досі прив'язаний до свого контракту з російською нафтогазовою компанією Татнафта, хоч і знизив свою залежність від російського палива вже до 30% за рахунок поставок із Саудівської Аравії та Норвегії.

Стеля цін на російську нафту

5 грудня планується запровадження ембарго на купівлю російської нафти. Завдяки санкціям доходи до державного бюджету країни-агресора мають значно скоротитися. Як варіант, РФ може використовувати лазівки при постачанні ресурсів, наприклад, приховуючи справжнього виробника.

ЄС, США та партнери мали вирішити це питання ще 23 листопада, проте дискусії досі тривають, а держави не погоджуються із пропозиціями одна одної. У ході переговорів більшість країн озвучили показник у діапазоні 65-70 доларів за барель, проте велику роль у ухваленні остаточного рішення відіграють позиції Сполучених Штатів Америки та ОПЕК (Організація країн-експортерів нафти).

Раніше ми розповідали, як РФ тримає Європу на голці дешевих енергоносіїв. Також ми писали, яка країна нишком купувала нафту в Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.