Головна Новини Фінанси ЖКГ Індастрі Бізнес Макроекономіка

Як не переплатити за абонемент: коли купувати і на що звернути увагу

Бізнес змушений вдаватися до маркетингового ходу, пропонуючи абонементи, щоб компенсувати сезонний відтік клієнтів

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Купувати абонементи вигідніше влітку та взимку

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

В Україні досить популярним рекламним ходом є продаж абонементів, тобто карток учасника. Це документ, що дозволяє клієнтам компаній отримати доступ до послуг протягом певного часового проміжку та за визначену ціну. Людина платить не за кожне окреме відвідування, а за регулярне користування сервісами. Зазвичай абонементи пропонують спортивні зали, танцювальні та театральні студії, центри з йоги/фітнесу тощо – місця, де навчають або тренують.

Сайт Pro Гроші розповідає, чи є різниця, коли купувати абонементи, та на що звертати увагу при здійсненні покупки.

Коли вигідніше купувати абонемент

Зазвичай розрізняють два сезони у році, коли бізнес втрачає частину клієнтів і намагається знайти нових, пропонуючи знижки на послуги. Саме напередодні цих періодів рекомендується купувати абонементи, адже часто вони мають фінансову вигоду. Щоб набрати більше нових клієнтів та компенсувати втрату старих, компанії організовують акції у вигляді дешевих абонементів. Інколи знижки сягають 70%.

Йдеться про літній відпочинок і затяжне святкування у січні. Влітку чимало людей роз’їжджаються по курортах, а висока температура на вулиці позбавляє мотивації ходити на заняття спортом чи різноманітні курси. Тому період з початку червня до середини серпня – чудовий час для покупки абонементу.

Також рекомендуємо звернути увагу на січень, коли акції можливі завдяки післяноворічним святам. Тоді клієнти більше налаштовані на зміни у житті, хочуть нових вражень та емоцій, тож частіше записуються на масаж, походи в басейн, на фітнес тощо.

Плюс існує правило, що втрата зацікавленості наступає через 4-5 місяців інтенсивних занять однією справою, отже ті люди, які почали ходити на тренування/навчання влітку, до початку зими випадуть з графіка.

Ще один варіант – знижки, які встановлюють до святкових дат. Наприклад, жінки можуть отримати акційний абонемент напередодні 8 березня, коли карта учасника коштуватиме на 30-40% менше.

Хороший спосіб зекономити на купівлі – звернути увагу на умови, які надаються. Завжди вигідно брати карту, що дозволяє відвідувати заняття не в будь-який час, а зранку чи ввечері. Знижка буде діяти також для клієнтів, які обирають довгострокові взаємини з компанією, тобто купують абонемент не на місяць, а на цілий рік.

На що звернути увагу при виборі абонемента

Якщо хочете записатися на будь-які курси чи тренування, спочатку поцікавтеся, чи надають фірми абонементи своїм клієнтам. Після цього перевірте кілька умов продажу, які допоможуть вигідніше отримати карту. По-перше, варіант сімейного чи групового відвідування. Зазвичай знижки надають всім членам родини, якщо вони разом записуються на курси. Для однієї людини абонемент обійдеться у повну вартість, а для двох та більше членів сім'ї – на 50% дешевше.

Часто компанії надають акційні пропозиції конкретним категоріям клієнтів:

  • пенсіонерам;
  • неповнолітнім;
  • студентам;
  • багатодітним сім'ям тощо.

Зазвичай про подібні акції не говорять у рекламних кампаніях, тому про них можна дізнатися лише в адміністратора особисто. Рекомендуємо підписатися на бажану організацію у соціальних мережах. Пресслужба повідомляє підписників про акції, які відбуваються в режимі реального часу. Дізнавшись про початок спеціальної пропозиції, можна взяти участь у конкурсі (якщо такий організовують) та виграти пільгові умови для купівлі абонементу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що компанія Маска йде на дно і розповідав, чому Tesla втратила понад 100 мільярдів доларів. Також ми повідомляли, які продукти треба купувати лише в супермаркетах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.