Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Буде дешевше та потужніше: як зробити павербанк у домашніх умовах

Переваги такого пристрою в тому, що ви отримуєте потужніший павербанк, а всі його елементи можете замінити практично в будь-який момент

Колаж: Pro Гроші

Павербанки набирають популярності

Колаж: Pro Гроші

Через постійні відключення світла люди все частіше почали користуватися павербанками. Їх можна купити в магазинах, однак попит та ціна на ці ґаджети чималі.

Розповідаємо, як зробити павербанк самостійно.

Корпус для павербанка

Будь-який павербанк складається з пластикового або металевого корпусу, елементів живлення та плати, де розміщені усі необхідні електричні елементи.

Це все ви можете придбати окремо. Наприклад, плата повинна мати можливість заряджати павербанк, інакше доведеться купувати спеціальний зарядний пристрій для елементів 18650, які нам також будуть потрібні.

Елементи живлення

Саме в них накопичуватиметься енергія і завдяки їм заряджатиметься смартфон та інша техніка. Потрібні літій-іонні акумулятори 18650 зовні схожі на великі батарейки. В залежності від кількості таких батарейок ви отримаєте той чи інший об'єм павербанка.

Батарейки без проблем можна купити в магазині чи інтернеті, однак коштують вони не дешево.

Збираємо павербанк

Треба вставити акумулятори у корпус, з'єднати всі елементи та поставити його на зарядку. Індикатор заряду почне сповіщати про зарядку павербанка.

Переваги такого пристрою в тому, що ви отримуєте потужніший павербанк з елементів, які можна дістати вдома та замінити практично в будь-який момент.

Чому телефон може швидко сідати

Основні причини, чому смартфон, незалежно від бренду-виробника, швидко розряджається:

  1. Знос батареї телефону

    Старий акумулятор — головна причина швидкої втрати енергії. Літій-іонні батареї розраховані на певну кількість перезаряджень. У середньому акумулятора вистачає на 3-4 роки. З часом він швидше розряджатиметься і повільніше заряджатиметься.
  2. Використання на холоді чи у спеку

    Сучасні батареї, хоч і мають великі енергозапаси, проте до мінусових температур та спекотної погоди вони пристосовані не дуже добре. Температурні межі роботи пристрою можна дізнатися з його параметрів. І краще їх не перевищувати, щоб батарея смартфона не розрядилася у потрібний момент. "Підігріти" телефон у холод допоможе чохол, який з двох сторін закриває апарат.
  3. Дуже яскравий екран

    Більшості користувачів хочеться бачити максимально яскравий дисплей з соковитими відтінками, проте якщо перестаратися і виставити показники до 100%, екран "з'їдатиме" енергомісткість батареї.
  4. Ресурсомісткі функції

    Якщо смартфон функціонує за програмою "все включено", не дивно, що заряд батареї зникає за лічені години. Wi-Fi, Bluetooth, NFC — робота всього цього потребує витрати енергії. Тому, якщо дані функції зараз не потрібні, варто їх деактивувати в налаштуваннях телефону.
  5. Нестабільний стільниковий зв'язок/GPS

    Місткість батареї активніше зменшується, коли телефон намагається знайти сталий зв'язок (якщо є перебої зі з'єднанням).
  6. Мобільні віруси

    Якщо ігнорувати попередження системи безпеки браузера, відвідувати підозрілі вебресурси, завантажувати файли з ненадійних джерел, зараження вірусами не уникнути. Шкідливе програмне забезпечення може витрачати заряд батареї набагато більше, ніж звичайні утиліти. Щоб перестрахуватись, варто встановити антивірус.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як заряджати телефон, щоб він працював довше. Також ми розповідали, як зарядити телефон без світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.